skip to Main Content

Varning för Mobill Scandinavia AB

Mobill Scandinavia AB är verksamma under namnet Mobill. Det är en tjänst där du skall kunna betala parkering via mobilen. Det verkar som att Mobill liksom fler parkeringsappar bygger på liknande upplägg. Inte sällan kommer man till en parkeringsautomat som normalt tar emot kortbetalning men denna funktion är ur drift. Istället hänvisas man till att ladda ned Mobills app i mobilen och använda denna för betalning.

Ofta är man stressad och det krävs att man skall lägga in mobilnummer, reg.nr och ett lösenord. Efter ett antal veckor får man ett SMS angående en betalning där man uppmanas klicka på en länk för att se vad det gäller. Att klicka på okända länkar är ju något de flesta inte vill.

I mitt fall efter noga övervägande klickade jag på länken och kom till uppmaningen att ange mitt lösenord. Jag försökte upprepade gånger med mitt mobilnummer men lyckades inte komma in. Samtidigt såg jag på Mobills sida att det skickades ut en pappersfaktura om man inte betalade via länken.

När pappersfakturan kom angavs denna som en påminnelsefaktura med en påminnelseavgift på 60:-. Jag har bevisligen aldrig fått en faktura eftersom jag inte kunde komma in på länken. Parkeringen som från början hade kostat 65:- kostade nu 125:-. Förutom detta hade Mobill begärt en kreditupplysning på mig.

När jag kontaktade företaget och förklarade vad som hänt fick jag veta att jag före mitt telefonnummer måste ange +46, vilket jag inte gjorde i samband med parkeringen. Idag fick jag ett mail från Mobill där de hotade med ytterligare avgifter om jag inte betalade påminnelseavgiften.

Mobill Scandinavia AB 556676-3123 ett mycket tveksamt företag.

Omsättning 2018-12-31          3921 KSEK        resultat -9275 KSEK                   eget kapital -16746 KSEK

Omsättning 2017-12-31           14459KSEK       resultat -20795 KSEK                 eget kapital -12449 KSEK

Omsättning 2016-12-31           15668 KSEK      resultat -20830 KSEK                 eget kapital -1676 KSEK

Kreditvärdighet 1 skala 1-10

Betalningsföreläggande 1  på 17 563:-

Restförda skatter/avgifter              900:- (6 st. obetalda parkeringsavgifter)