Skip to content

Bluffsamtal från Somalia och Seychellerna

  • Varningsinfo i Sverige AB
  • Mobinix

Senaste veckorna har mängder av bluffsamtal kommit från Somalia och Seychellerna. Syftet med samtalen är att man inte skall hinna svara, varför det ofta bara går fram någon enstaka signal. Det är inte heller ovanligt att samtalen kommer nattetid. Meningen är att den som blir uppringd skall ringa tillbaka på det missade samtalsnumret. Problemet är då att detta är ett s.k. betalnummer som gör att den som ringer upp debiteras höga kostnader. Inte sällan hamnar den som ringer upp i ett läge där man ombeds vänta under tiden som det spelas musik. Ju längre man väntar ju dyrare blir samtalet.

Denna typ av samtal kan komma från i princip vilket land och nummer som helst. Det är därför viktigt att inte leva i tron att detta nu endast gäller nummer från Somalia och Seychellerna. Med den nya tekniken har bedragarna stora möjligheter att snabbt ändra taktik.

I appen Mobinix ligger nu samtliga kända nummer som dessa bedragare använder spärrade. Förutom dessa nummer finns ytterligare ca. 6500 nummer spärrad som används av kända telefonförsäljare och företag som bedriver marknadsundersökningar. Vi tar tacksamt emot tips från dig som blir uppringd så att vi så snabbt som möjligt kan spärra samtliga nummer som används.

Ladda ned appen idag !  Betala en engångskostnad på 50:- så kommer du att få en betydligt behagligare tillvaro.

Varningsinfo i Sverige AB

This Post Has 701 Comments