Skip to content

Telefonförsäljare lurar småföretagare – ofta erbjuds skydd mot bedrägerier och billig telefoni.

Telefonförsäljarna ringer upp småföretagare och erbjuder olika typer av icke fungerande skydd. Tjänsterna kallas allt möjligt som Bolagsassistans och Företagsassistans, i dessa skall sedan ingå en mängd delar bl.a. ID-kapningsskydd, juridisk rådgivning m.m.

Problemet är bara att först säljer de på småföretagaren Bolagsassistans Mellan, därefter Bolagsassistans stor och slutligen Juridisk Rådgivning. Varje tjänst kostar ca. 10.000:-/år och avser ofta två år. Införsäljningen av samtliga tjänster sker inom en månad och småföretagaren luras att signera avtalen digitalt via mobilen i tron att allt gäller samma avtal.

Det är också uppenbart att småföretagare som lurats en gång blir lovliga byten, samma telefonförsäljare ringer upp under nya företagsnamn och lurar på företagarna nya värdelösa tjänster. Senaste månaden har Varningsinfo hjälpt ett flertal småföretagare som blivit lurade att digitalt signera avtal motsvarande mellan 50 och 100.000:-/år.

När det gäller telefonabonnemangen så framstår det alltid som att det skall bli billigare men inte sällan blir det mer än dubbelt så dyrt.

Du som känner dig lurad betala ingenting innan du kontaktat oss på Varningsinfo.

Varningsinfo i Sverige AB