Skip to content

Telefonabonnemang – Undvik att bli lurad

  • Varningsinfo i Sverige AB
  • Telefoni

1000-tals personer blir varje dag lurade in i dyra och långa telefonavtal. Inte sällan skall detta ske genom att minska antalet telefonabonnemang och minska kostnaderna på de abonnemang som skall behållas. Mitt råd är att ALDRIG gå med på något direkt och inte låta företaget spela in en ljudfil där ni uppmanas svara ja på ett antal frågor. Tänk på att ni ofta redan har ett telefonavtal som ni inte kan bryta. Ni kan flytta telefonnumret på tre dagar men då får ni betala resterande kostnad till er nuvarande operatör samtidigt som ni får betala till den nya operatören. Försäljarna kontaktar nästan aldrig dig som privatperson, eftersom du då har ångerrätt och en maximal avtalstid på 24 månader. Det är dig som företagare utan ångerrätt och en avtalstid på 36 månader som de är intresserade av.

Från och med den 1 juli 2017 gjorde Telekområdgivarna en överenskommelse med operatörerna om att ge enskilda firmor samma ångerrätt (14 dagar) som privatpersoner.

När du är missnöjd med någon operatör kan du gå in på Telekområdgivarnas uppföranderegler och se om operatören brutit mot dessa.

De tre största aktörerna på marknaden har passerat maxgränsen på 500 klagomålsärenden hos Konsumentverket. De mindre bolagen har ca. 100 ärenden per företag. De vanligaste klagomålen är ”oskäliga avtalsvillkor”, ”vilseledande prisinformation” och vilseledande marknadsföring”. Detta visar med all tydlighet att något måste göras. Du kan själv söka på det företag som du är missnöjd med. Klicka här Konsumentverket diariet

Om du känner dig vilseledd av en telefonförsäljare skall du självklart bestrida ev. avtal och fakturor. I flera av de ärenden jag har kommit i kontakt med är det uppenbart att telefonförsäljaren inte varit ett dugg intresserad av kundens behov, utan bara att sälja så mycket som möjligt.

Ladda ned Mobinix för 50:- så slipper du de flesta telefonförsäljare. Mobinix är en app som du laddar ned i din telefon och den spärrar alla kända telefonförsäljare och företag som bedriver marknadsundersökningar.

Kommer att fylla på med aktuella ärenden nedan och även företagens namn.

Varningsinfo i Sverige AB

This Post Has 1 405 Comments