Skip to content

Varning för Italia Designs och Italia Bauhaus Furniture

Varning för företaget Italia Designs och Italia Bauhaus Furniture. Mängder av personer har betalat i förskott för möbler och inredning som företaget sedan aldrig levererar. Senaste exemplet är en en beställning som gjordes av två stolar 2017-02-02. Drygt 12.000 kronor betalades in i samband med beställningen. Leveranstid som lovades vid beställningen var 8-10 veckor.

När inga stolar kom kontaktades företaget som då svarade : Alla våra produkter tillverkas vid förfrågan och produktionen av produkterna påbörjas när vi mottagit betalningen. Detta innebär att våra kunder har möjlighet att välja på många olika utförande, färger och material när de beställer ifrån oss. Leveranstiden på Poul Kjaerholm PK22 Lounge Stol är 8 till 12 veckor.

Vid kontakt efter ytterligare två månader svarade företaget : Vi hade tänkt kontakta dig denna vecka då vi fått en uppdatering gällande din order.Vi har tyvärr fått information om att produktionen av Poul Kjaerholm PK22 Lounge Stol inte gick igenom vår kvalitetskontroll. Vårt kvalitetsteam genomför denna kontroll på våra varor och i de fall varorna inte går igenom kontrollen skickas varorna för reproduktion. Vi ber ytterst om ursäkt för att detta drabbat din order, men kvalitet är inget vi på Italia designs kompromissar med. Våra kunder skall alltid kunna förvänta sig varor av högsta kvalitet. Din order kommer nu att skickas för reproduktion vilket i sin tur resulterar i en fördröjd leveranstid på ytterligare 8 till 12 veckor.

När försök görs att annullera beställningen kom följande svar : Vi förstår din frustration över att varorna inte klarade vårt kvalitetstest och därför måste reproduceras, vilket resulterar i en fördröjd leveranstid. Tyvärr nådde denna information oss sent och vi ursäktar att vi inte besvarade dina mejl tidigare. Vår policy för retur och ångerrätt finns tydligt beskriven under allmänna villkor på vår hemsida, och genom att handla i vår webshop accepterar och godkänner du som kund våra villkor. Vi erbjuder inte full återbetalning om väntetiden inte nått 18 veckor, plus 4 veckor ytterligare förlängd väntetid. Bristande tillgänglighet och väntetid är resultat av tid, kostnader och transport från våra leverantörer samt som i detta fall när produkten inte klarar vår kvalitetskontroll utförd av vår kvalitetsavdelning. Som redan nämnt kompromissar vi på Italia Designs inte med kvaliteten vilket gör att i sådana fall som detta skickas varorna tillbaka för reproduktion.

Nästa svar från företaget : Det stämmer. Men i våra villkor framgår också att ingen återbetalning görs innan dessa 22veckor har passerat. Om leveransen passerar 22 veckor har du full rätt till att annullera ordern och få full återbetalning.

Det har nu gått 25 veckor i detta ärende och företaget svara inte längre på mail.

Det är uppenbart ett upplägg som i alla avseenden påminner om rena bedrägerier.

KÖP INGENTING FRÅN DETTA FÖRETAG

BETALA ALDRIG I FÖRSKOTT

OM DU BETALAT MED KREDITKORT, VÄND DIG TILL KREDTIKORTSFÖRETAGET OCH GÖR EN REKLAMATION

Varningsinfo i Sverige AB

This Post Has 1 522 Comments