Skip to content

Lurad in i dyra telefoniavtal ? – Du är inte ensam

Vi på Varningsinfo får dagligen samtal från företagare som blivit lovade billigare telefoni men ofta blir det mer än dubbelt så dyrt.

Idag ringde en företagare i södra Sverige som blivit kontaktad av ett en telefonförsäljare från en återförsäljare åt en av de största operatörerna.

Företagaren som är en enmansföretagare hade 7 st. telefonabonnemang hos två olika operatörer. Genom att säga upp några av abonnemangen och flytta de resterande till en annan operatör skulle kostnaderna halveras. Fullmakter för att säga upp och flytta de befintliga abonnemang skickades till företagaren för underskrift.

När företagaren själv kontaktade befintliga operatörer fick han klart för sig att uppsägning av dessa i förtid skulle kosta ca. 60.000:-. Av det skälet skrev han inte under fullmakterna. Trots detta hade försäljaren startat 10 st. nya telefonabonnemang hos den nya operatören.

När vi kontaktar den nya operatören tar de inget som helst ansvar utan hänvisar bara till återförsäljaren. Min enda tolkning av detta är att de är väl medvetna om bedrägerierna som pågår men pengarna är viktigare än moralen.

Enmansföretagaren som skulle spara pengar sitter idag med 17 st. telefonabonnemang och dubbelt så höga kostnader mot tidigare.

Vi kommer självklart att ange företagens namn framöver för att andra skall slippa drabbas av dessa bedrägerier.

Alla kända telefonnummer som används av denna typ av företag ligger spärrade i appen Mobinix. Ladda ned appen för 50:- så slipper du dessa samtal och risken att bli lurad.

 

Hör av dig om även du har drabbats.

Varningsinfo i Sverige AB

This Post Has 890 Comments