Skip to content

Varning för adressändring.net

Återigen har en dyr mycket tveksam adressändringstjänst dykt upp på nätet, adressändring.net. En helt anonym sida utan uppgifter om företag, organisationsnummer, adress eller telefonnummer erbjuder hjälp med att ändra adressen. Som i tidigare liknande upplägg erbjuds en gratisblankett för adressändring/flyttanmälan, dock måste man samtidigt beställa tjänsten ”Råd och stöd” som kostar 420:-.  Tjänsten som erbjuds innebär att du som kund skall få råd och stöd i de fall du drabbas av bedrägeri i samband med adressändringen som du gör via adressändring.net.

På hemsidan uppger adressändring.net helt felaktigt att motsvarande tjänst kostar pengar hos Svensk Adressändring. Observera att skall du göra en adressändring skall du inte använda dig av Svensk Adressändring AB, det är både dyrt och onödigt. 

Spontant känns det mycket tveksamt att lämna ut personuppgifter på en helt anonym hemsida. Att sedan behöva betala 480:- för att få hjälp och stöd om deras egen tjänst leder till att man drabbas av bedrägeri framstår än mer märkligt.

I tidigare liknande upplägg har många av de som drabbats vittnat om att adressen aldrig blivit ändrad. Många har trots betalning fått påminnelser och kravfakturor.

Skatteverket och Svensk Adressändring utför adressändring/flyttanmälan kostnadsfritt.

 

 

Varningsinfo i Sverige AB

This Post Has 1 397 Comments