Skip to content

VARNING – OSERIÖS TELEFONFÖRSÄLJNING

  • Varningsinfo i Sverige AB
  • Telefoni

VARNING – Ballou Internet Services/MISS HOSTING

Försäljare från företaget Ballou Internet Services/Miss Hosting ringer upp företagare och med vilseledande information försöker de sälja in skyddet EyeonID. Företagen har enligt uppgift inlett ett samarbete.

Själv blev jag uppringd av Josef på Miss Hosting första dagen ringde han från 019-555 09 92 och dagen efter från 023-776 62 08. Josef hänvisade till det nya NIS-direktivet.

NIS2-direktivet avser ”Sektorer med hög kritiskitet: energi (el, fjärrvärme och fjärrkyla, olja, gas och vätgas). transport (luft-, järnvägs-, vatten- och vägtrafik). bankverksamhet, finansmarknadsinfrastruktur”, alltså inte vår verksamhet.

Enligt Josef var vi skyldiga att vidta åtgärder med anledning av de nya direktiven. I slutet av samtalet säger Josef ”då skickar jag en bekräftelse på detta” När jag ifrågasätter bekräftelse på vad, framkommer att det  gäller ett abonnemang på EyeonID för 345:-/mån. 

Ett sätt att med vilseledande information sälja olika produkter och tjänster.

Båda dessa nummer har nu blockerats i vår app Mobinix som blockerar bedragare och telefonförsäljare. I nuläget är ca. 47.000 nummer blockerade. Ladda ned appen.

Varningsinfo i Sverige AB