skip to Main Content

Varning för dyr flyttanmälan

Adressuppgift.se är en ny aktör som dykt upp på nätet. Detta företag erbjuder sig att hjälpa till med flyttanmälan men då till en kostnad av 599:- + 50:- i fakturaavgift. För denna kostnad erbjuder företaget även en rådgivning om du skulle drabbas av bedrägeri i samband med flyttanmälan. Varför risken för bedrägeri skulle öka vid en flyttanmälan eller vad som ingår i denna rådgivning framgår inte.

Under ett antal år har olika företag dykt upp på nätet och deras affärsidé har varit att skicka ut Skatteverkets blankett Anmälan – Flyttning inom Sverige (SKV 7845). Trots att detta är en gratistjänst så har företagen tagit runt 500:-. För att inte bluffen skall vara för uppenbar har erbjudandet kombinerats med olika typer av icke fungerande ofta värdelösa tjänster.

SKATTEVERKET OCH SVENSK ADRESSÄNDRING.
Att göra en adressändring hos Skatteverket eller Svensk Adressändring är gratis.
FÖRETAGSUPPGIFTER :
Adressuppgifter Sverige KB                         969782-2295
c/o Pontén
Åsögatan 167
116 32 STOCKHOLM
This Post Has 22 Comments
 1. Vad ska man göra om man har kommit i kontakt med dessa, och inte betalat första påminnelsen? De vill nu ha 1500kr, från mig och min sambo, annars blir vi betalskyldniga till kronofogden. Hur kan man lösa detta?

  1. Om ni anser er vilseledda tycker jag absolut att ni skall fortsätta bestrida. Ni kan även bestrida om de drar ärendet vidare till Kronofogden utan att riskera någon betalningsanmärkning.

  2. Hej, Fredrik!

   Jag har råkat ut för samma sak. Har du lust att dela med dig om hur det har gått för er?

   Mvh,
   Oscar

 2. Hej!

  Jag åkte dit på denna tyvärr. Klantigt värre men varnar nu andra. Försökte polisanmäla fakturan men handläggaren hos polisen sa att jag medvetet ingått avtal med företaget då info finns på deras hemsida.

  Jag mailade företaget och uppgav av distansavtalslagen gäller och att jag har ångerrätt i 14 dgr och ångrar deras ”tjänst”. De tar betalt för ingenting, adressändring är gratis via Skatteverkets hemsida.

  Inget svar från dem, som väntat. Så jag kröp till korset och betalade (Och orkar inte bedriva ärendet civilt).
  Nedan följer info om detta företag och fler länkar med varningar. Också kollat upp vem som står som ägare:

  Jag har även mailat Svensk Handel så de hamnar på deras Varningslista framöver.

  Företaget:
  Adressuppgifter Sverige KB
  http://www.allabolag.se/9697822295/befattningar
  https://www.ratsit.se/9697822295-Adressuppgifter_Sverige_Kommanditbolag

  Registrerat på: Pontén, Joakim Carl Axel David (f. 1984) delar adress med Ekaterina Pavlova (f. 1980) Medkommanditär: Mourad, Rani (f. 1975)

  Länkar och hjälp:
  http://www.hallakonsument.se/tips-for-olika-kop/se-upp/bluffaktura/
  http://www.radron.se/guider/sa-bestrider-du-fakturan/
  http://www.hallakonsument.se/klaga-angra-eller-anmala/dina-rattigheter-som-konsument/bestrida-felaktig-faktura/
  https://www.svt.se/plus/sa-bestrider-du-en-faktura

  Fler länkar och varningar:
  http://www.forenadebolag.se/2017/03/17/adressuppgift-se-risk-problem/

  Ångra ett köp, Distansavtalslagen:
  http://www.konsumentverket.se/for-foretag/konsumentratt-for-foretagare/om-kunden-angrar-sitt-kop/

 3. Gick på detta oxå har försökt mailat men får inget svar och att jag får ett svar att adressen inte finns. Blir väldigt ledsen över hur dom kan hålla på med tanke på att jag hjälpte min mor och det blev helt fel när jag skulle hjälpa henne för att det inte skulle gå fel. Att dem inte skäms.

 4. Jaa, så blev man då blåst på 650 kr för en gratistjänst av dom jävla bedragarna!
  Vad är det för personer som kan jävlas och lura folk på sina pengar? ska det inte gå att få stopp på dessa elaka bakterier, undrar vad dom har för slags samvete?

  Känner mig så idiotiskt dum som gick i denna fälla, hoppas dom får sitt straff på något vis!
  Hatar såna människor!

 5. Hej, detta har nu inträffat mig också. … Så typiskt, trodde verkligen jag gjorde en vanlig flytt genom skatteverket – tydligen inte. Fick fakturan i fredags och den ska vara inbetald på onsdag..

 6. Hej,

  Jag har också drabbats av Adressuppgifter. Har nu fått en påminnelsefaktura för att jag inte har betalat. Jag har mailat flera gånger men får inget svar. Hur har ni andra gjort, betalat eller inte? Förslag mottages tacksamt.

 7. Jag har också fått en faktura från Adressuppgift.se …skickade in min reklamation 170321 utan att ha hört nått ifrån dem. Jag har även gjort en anmälan hos Konsumentombudsmannen. Trodde verkligen att detta va utagerat men tydligen inte. Så nu sitter jag här villrådig och vet inte vad jag ska göra. De hotar med kronofogden så jag får väl ringa till dem också och fråga vad jag behöver göra ??? 🙁

 8. Hej!
  Har gett upp och tänkte betala men nu stoppas min betalning för bankgirot uppges vara felaktigt. Vad göra nu?
  Mona

 9. För första gången skulle jag ändra adress. Hittade detta som då heter adressuppgifter. Trodde att jag var rätt, men så var det inte. Har försökt nå bolaget när räkningen på 650kr kom. Kan inte nå dom per telefon. Fick så småningom fram olika mailadresser. Skickade till dom att jag ångrat mig och gör det inom 14 dagar, vilket ångerrätten är. Dom hänvisa till ARN. Har polisanmält bolaget eller alla bolag. Har ärendet hos ARN och räkningen är bestriden.
  Får en ny räkning, trots att jag bestridit den första. Dom hotar med kronofogden. ARN säger att det får dom ej när man har bestridit ärendet. Går det till kronofogden ska man ringa och prata med dom. Trist när man blir lurad och vilseledd av bluff företag.

 10. Lyckligtvis går det inte att göra en inbetalning till dem eftersom bankgironumret inte finns. Sonen har fått både en faktura, mailat dem och inte fått svar, fått påminnelse och mailat igen. Mailen är utskrivna och sparade. Antar Kronofogden också har förståelse för om man inte betalt när det inte finns fungerande bankgiro och företaget inte svarar på mail 🙂

 11. polisanmäl företaget, det har jag gjort, ju fler som gör det desto bättre. Polisen har fått fler anmälningar än den från mig. Med vänlig hälsning ewa

 12. Har precis klantat mig och beställt adressuppgift.se tjänst.
  Betalade 450 med kortet (har spärrat det nu)
  Men jag har tydligen ingått nått abonnemang som ska betalas en gång i månaden i ett år.
  Hur har ni andra löst det?

  1. Samma situation här. Ska spärra kortet. Genast. Har kontakt via mail idag, 170719. Hoppas inget mer kommer att hinna dras på samma kort. Frågan är om de kan driva ärenden när de lurar folk. Vet du vad Kronofogden säger om företaget? Abonnemanget, ja om man inte betalar, vad kan de göra??? Inget? Ett bluff-företag med rättigheter?

 13. Hej,

  Jag råkade göra samma misstag.idag 20170731 Jag trodde jag gick in på adressändring och betalade med kortet. Vad ska jag göra – jag har spärrat kortet. Är väldigt orolig vad som kommer hända. Någon som kan ge råd?

 14. Jag har också råkat ut för detta bluffbolag, 2017-07-26.
  Men på deras hemsida står det en annan adress(?):
  Adressuppgift: Oxelvägen 36, 138 31 Älta
  T: 0732024878

  På angiven adress ovan finns varken bolaget eller någon av ägarna angivna längst upp? Ingen svarar på varken; numret, e-mejl (kundtjanst@adressuppgift.se). E-mejl och SMS skickade men inget svar. Kortet spärrat. Så hur skickar man en skriftlig Frånträdan (Ångerrätt) till dem?

  1. Hittills är inget draget på kortet inte ens när jag la ”beställningen” drogs något. Inte heller har några försök att dra något gjorts på mitt spärrade kort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 + 8 =