Varning för dyr flyttanmälan

Adressuppgift.se är en ny aktör som dykt upp på nätet. Detta företag erbjuder sig att hjälpa till med flyttanmälan men då till en kostnad av 599:- + 50:- i fakturaavgift. För denna kostnad erbjuder företaget även en rådgivning om du skulle drabbas av bedrägeri i samband med flyttanmälan. Varför risken för bedrägeri skulle öka vid en flyttanmälan eller vad som ingår i denna rådgivning framgår inte.

Under ett antal år har olika företag dykt upp på nätet och deras affärsidé har varit att skicka ut Skatteverkets blankett Anmälan – Flyttning inom Sverige (SKV 7845). Trots att detta är en gratistjänst så har företagen tagit runt 500:-. För att inte bluffen skall vara för uppenbar har erbjudandet kombinerats med olika typer av icke fungerande ofta värdelösa tjänster.

SKATTEVERKET OCH SVENSK ADRESSÄNDRING.
Att göra en adressändring hos Skatteverket eller Svensk Adressändring är gratis.
FÖRETAGSUPPGIFTER :
Adressuppgifter Sverige KB                         969782-2295
c/o Pontén
Åsögatan 167
116 32 STOCKHOLM
This Post Has 3 Comments
  1. Vad ska man göra om man har kommit i kontakt med dessa, och inte betalat första påminnelsen? De vill nu ha 1500kr, från mig och min sambo, annars blir vi betalskyldniga till kronofogden. Hur kan man lösa detta?

    1. Om ni anser er vilseledda tycker jag absolut att ni skall fortsätta bestrida. Ni kan även bestrida om de drar ärendet vidare till Kronofogden utan att riskera någon betalningsanmärkning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *