Skip to content

Varning – Scandipure Nutrition Oü

Företaget Scandipure Nutrition Oü erbjuder ett provpaket Viagrol (erektionspiller) för 19:-. Problemet är att företaget hävdar att man i samband med beställningen ingått ett 6-månaders abonnemang till en kostnad av 3.920:-. Detta framgår inte på sidan där man beställer provpaketet utan man måste klicka på villkor längst ned på sidan. Där står följande:

Priset på välkomstpaketet och ett fast pris på prenumerationen

Du kommer att få ett välkomstpaket för 19 kr (+ 9 kr i fakura avgift). Efter leverans av välkomstpaketet fortsätter ordern till slutet av kontraktsperioden 632 kr/månad + fraktkostnader 50 kr/leverans. Det totala priset på beställningen inklusive fraktkostnaden är 3920 kr.

Företaget Scandipure Nutrition Oû erbjuder ett motsvarande provpaket Fatburner+ (fettbrännare för kvinnor).

Faktureringen skötas av Financial Tech Sweden AB (556906-0477), Mäster Samuelsgatan 42, 111 57 STOCKHOLM. Idag heter företaget Paylevo AB.

Financial Tech Sweden AB har 10 ärenden i svenska domstolar sedan 2015, i endast ett ärende finns ett avgörande där svaranden behövt betala.

För dig som anser dig ha blivit lurad.

ÅNGERRÄTT – SAKER ATT TÄNKA PÅ

 Du har 14 dagars ångerrätt när du handlar på distans eller utanför säljarens affärslokal.

 Ångerfristen gäller från dagen efter du fått en vara eller dagen efter du ingått ett avtal

 Säljaren är skyldig att informera dig om hur du utnyttjar ångerrätten innan köpet genomförs. Får du inte tillräckligt med information förlängs ångerfristen.

 Ångra dig alltid skriftligt och spar en kopia som bevis

 Det finns undantag från ångerrätten, till exempel specialbeställda varor, flygbiljetter och livsmedel.


Källa: Konsumentverket

2. Det är uppenbart att inte samtliga villkor framgår tydligt på företagets hemsida. Med anledning av detta skall du som känner dig vilseledd bestrida fakturorna som inte avser den första beställning på 19:-. Lämpligen skriver du följande text ”Bestrider fakturanr. xxxx i sin helhet då villkoren inte tydligt framgått”. Maila bestridande till företaget som ställt ut fakturan. Det är ingen mening att ringa eftersom det som muntligen sagts alltid är svårt att bevisa i efterhand.

Varningsinfo i Sverige AB

This Post Has 448 Comments